maanantai 30. marraskuuta 2009

Ikämiehet kotoisasti keittiössä Pirkkalassa


Pirkkalan Pirkankoivun Vanhustyön keskuksesta on maanantaiaamuisin löytynyt innokkaita ikämiehiä kauhan varresta. Ikämiehet kotoisasti keittiössä -pilottiryhmän ohjaajina toimi joukko restonomiopiskelijoita Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta, lehtori Jaana Sahlstenin ohjauksessa. Kokeilu kuului osaksi PIRAMKin Aktiivisesti ikääntyen Pirkanmaalla -hanketta (www.piramk.fi/aip). Hankkeen tavoitteena oli kehittää ennaltaehkäisevää ja voimavaralähtöistä vanhustyötä sekä alan koulutuksen työelämävastaavuutta. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto ja Länsi-Suomen lääninhallitus.

Pirkkalan kunnan vanhusten palvelut yhdessä PIRAMKin restonomiopetuksen kanssa kehittivät uutta ryhmätoiminnan muotoa, jonka ensikokemukset ovat olleet kannustavia. ”Ikämiehet kotoisasti keittiössä -ryhmän tavoitteena oli motivoida ja opastaa yksinasuvia ikämiehiä perusruuanlaiton pariin. Ryhmän keskeisenä tavoitteena oli myös tukea ikääntyneiden sosiaalisuutta ja aktiivista yhdessäoloa.

Ikämiehet kotoisasti keittiössä -ryhmä muodostui ikääntyneistä, leskeksi jääneistä tai muutoin yksin asuvista miehistä. Ryhmässä he saivat ohjausta ja ideoita sekä kotiruuan valmistukseen, säilytykseen että houkuttelevaan kattaukseen. Ryhmäläisten keski-ikä lähenteli 80 vuotta. Pilottiryhmä kokoontui neljä kertaa, minkä jälkeen arvioitiin kokemuksia niin ryhmäläisten, päivätoiminnan henkilöstön kuin restonomiopiskelijoidenkin kokemana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

0